Lista muzeelor pe care le poți vizita online.

O escapadă virtuală printre opere de artă și artefacte istorice este posibilă astăzi datorită erei digitale. Chiar dacă, o vizită online nu poate să bată experiența călătoriei, merită încercată. 

Luvrul nu este doar unul dintre cele mai mari muzee din lume, dar este și unul dintre cele mai iconice monumente din Paris. Muzeul oferă tururi online gratuite pentru unele dintre cele mai importante și populare exponate, cum ar fi antichitățile egiptene și lucrările lui Michelangelo. Puteți arunca o privire de 360 de grade asupra muzeului și făcând clic în jurul rarelor artefacte obțineți informații suplimentare despre istoriile lor.

Link: https://www.louvre.fr/en/visites-en-ligne#tabs

Muzeele Vaticane prezintă o colecție extinsă de artă și sculpturi clasice, curate de papi de-a lungul multor secole. puteți face un tur virtual al motivelor muzeului și al exponatelor emblematice, inclusiv Capela Sixtină pictată de Michelangelo.

Link: http://www.museivaticani.va/content/museivaticani/en/collezioni/musei/tour-virtuali-elenco.html

Muzeul național de istorie al femeilor, are rolul de a educa și inspiră prin integrarea istoriei și culturii distincte a femeilor în Statele Unite. O parte din misiunea respectivă este livrată prin expoziții online.

Link: ttps://www.womenshistory.org/womens-history/online-exhibits

Muzeul de artă Metropolitan, situat în New York, găzduiește peste 2 milioane de opere de artă plastică. Site-ul instituției oferă o colecție online impresionantă, printre care numărându-se și lucrări ale lui Vincent van Gogh, Jackson Pollock și Giotto di Bondone. În plus, Muzeul de artă Metropolitan lucrează și cu Institutul Cultural Google pentru a pune la dispoziție și mai multe lucrări de artă.

Link: https://www.metmuseum.org/art/online-features

Muzeul Teatru-Dali, situat în orașul Figueres din Catalunia, Spania. Acesta este dedicat complet operelor de artă a lui Salvador Dali. Prezintă multe camere și exponate care înconjoară fiecare epocă din viața și cariera lui. Artistul însuși este înmormântat aici.

Link: https://www.metmuseum.org/art/online-features

Sursa: https://www.mentalfloss.com/article/75809/12-world-class-museums-you-can-visit-online


Andreea