Escapadă la Roma, sfaturi și păreri despre o vacanță reușită

În urma spuselor Roma este considerat un oraș etern, plin de istorie și numeroase locuri de vizitat.

Roma oferă o varietate foarte mare de cultură, un sejur la Roma nu poate fi plictisitor, în primul rând ar trebuie să vă luați încălțările cele mai comode și în funcție de luna aleasă călătoriei, hainele potrivite.

La categoria transport, orașul pune la dispoziție numeroase oferte accesibile, de la aeroport puteți lua autobuze la prețul de 5 euro până la stația Termini, tariful pentru un bilet cu o singură călătorie este de 1,5 euro valabil atât la autobuz cât și la metrou.

Paste, Italia
Photo by Jakub Kapusnak

Când vine vorba de mâncare, varietatea este largă, găsiți la fiecare pas câte un mic restaurant cu farfurii de prezentare și personal amabil care vă invită prietenos să luați loc. Pastele și pizza sunt absolut delicioase, iar la desert puteți alege înghețată.

Cea mai bună înghețață se găsește aproape de Pantheon, unde o gelaterie oferă 150 de arome. În Roma sunt foarte multe gelaterii, iar prețul unei o înghețate pornește de la 2 euro.

Obiectivele și atracțiile turistice din Roma sunt următoarele:

  • Piața San Pietro, aici se găsește Basilica San Pietro, unde intrarea este gratuită dar trebuie să aveți o îmbrăcăminte decentă. Următorul obiectiv apropiat este Muzeul Vatican, unde pe langă multitudinea de picturi și sculpturi puteți vedea Capela Sixtină pictată de Michelangelo, toate acestea o să vă răpească cam 4 ore din timpul dumneavoastră, dar merită fiecare minut.
  • Piazza di Spagna, Piazza Navona, Piazza Venezia, sunt cele mai celebre piețe din Roma, aceste au ca și atracții fântâni absolut superbe, aceste locuri sunt animate de artiștii locali care pictează, cântă, și dansează sper deliciu trecătorilor.
  • Coloseumul care deși astăzi este o ruină reprezintă probabil cea mai impresionantă clădire a Imperiului Roman. Forumul Roman aflat în vecinătatea Coloseumului a fost considerat centru vieții politice din Imperiul Roman.
  • Fontana di Trevi fiind recent renovată, este cea mai frumoasă și cunoscută fântână din Roma.
  • Pantheonul reprezintă un important obiectiv turistic care amintește de măreția Imperiului Roman.
Fontana di Trevi, Roma
Photo by David Iliff

Sunt foarte multe lucruri de spus și multe locuri superbe de vizitat în acest oraș special cu un aer încărcat de arhitectură și cultură.

EscapadaUrbana