Totul despre un city break reușit la Verona

Verona este orașul cu cea mai cunoscută poveste de iubire din lume.

Ajungând aici te încearcă un uriaș sentiment ce te împinge să descoperi povestea de dragoste, atmosfera și arhitectura acestui loc. Fiind un oraș relativ mic și căutat de turiști, este ușor să ajungi la toate atracțiile turistice, cele mai populare sunt:

Balconul Julietei, Verona
Photo by trolvag

Casa Julietei în care atracția principală este balconul, locul care a fost martor la declarațiile de dragoste dintre cei doi iubiți, Romeo și Julieta. În casa acesteia poți vedea patul, câteva haine și cu ajutorul unui calculator poți trimite mesaje de dragoste.

Arena se afla printre cele mai mari amfiteatre ca mărime din Imperiu Roman, acest monument este foarte bine conservat și deține o structură uimitoare. Chiar și astăzi găzduiește spectacole și concerte de operă.

Piazza delle Erbe, este centru istoric al orașului, drumul până acolo fiind încărcat de arhitectură și șarm. Pietonala Mazzini ce face legătura dintre Arena și Piazza delle Erbe este populară pentru magazine și istoria acesteia.

Domul, acesta se află în Piazza del Duomo, construcția acestuia a fost începută în anul 1120. Culoarea roz a pietrei din care este construită fațada oferă o imagine pitorească reprezentativă Veronei.

Castelvecchio, Verona
Photo by Ввласенко

Castelvecchio, amplasat pe malul râului Adige, este reprezentativ stilului gotic. A fost construit ca și fortăreața, dar astăzi acest castel reprezintă un centru de cultură. Aici fiind expuse o vastă colecție de piese de artă, sculpturi, bijuterii, fresce și epigrafe. Acesta dispune de o sala de arme, artă decorativă și o expoziție minunată de picturi veroneze.

Pe lângă aceste locuri încărcate de arhitectură și legende te poți bucura și de obiective precum: Santa Maria Antica, Palazzo del Comune sau Torre dei Lamberti. Nu uita să îți rezervi timp și pentru a gusta din bunătățile locale.

EscapadaUrbana