Vizită la Berlin – descoperă istoria vizitând

Berlinul este capitala Germaniei, un oraș fascinant, cu o multitudine de localuri, locuri și atracții turistice atât pentru localnici cât și pentru turiști.

Având un trecut încărcat de evenimente frumoase dar și evenimente tulburi, în prezent acesta este liniștit, primitor, un oraș care te va captiva.

Principalele obiective ale Berlinului sunt:

Poarta Brandenburg, a fost construită în timpul Războiului Rece ca simbol al păcii, acest monument te poartă prin istoria zbuciumată a Germaniei, fiind cel mai vizitat și cea mai faimoasă atracție.

Reichstag, Berlin, Germania
Photo by Wetandi

Reichstag: găzduiește parlamentul, situat în apropierea Porții Brandenburg. Este cel mai important obiectiv turistic putându-se vizita zilnic. În vârful clădirii este construit un dom din sticlă care oferă o panorama de 360 grade asupra Berlinului.

Biserica Kaiser Wilhelm: acestă biserică reprezintă simbolul puterii Berlinului, datorită rezistenței unui turn al acesteia în urma nenumăratelor bombardamente. În interiorul turnului avariat se găsește o sală memorială, aici stau expuse mărturii despre istoria bisericii.

Insula Muzeelor găzduiește cinci muzee situate între Kupfergraben și râul Spree, această insulă a fost construită ca un “sanctuar al artei și științei”. În interiorul acestor construcții poți vedea colecții impresionante de sculpturi și picturi din secolul XIX-lea din Germania.

Palatul Charlottenburg, Germania
Photo by BeLichtErstatter

Palatul Charlottenburg, datează din secolul XVIII, construit în stilul baroc, a ars din temelii pe parcursul celui de-al doilea război mondial însă a fost reconstruit complet în decursul mai multor ani. Ars complet în anul 1843 și refăcut cu meticulozitate respectând specificațiile inițiale. Charlottenburg este cel mai mare și impunător palat din Berlin.

Berlinul este orașul care te învață istoria zbuciumată doar prin intermediul monumentelor, acestea fiind martore ale fiecărei etape din dezvoltarea țării. Lista monumentelor este foarte lungă, mai amintim și Zidul Berlinului, Alexanderplatz, Checkpoint Charlie, Grădina Zoologică sau Muzeul Pergamon.

În timpul vacanței nu uitați și de cafenele, localuri și viața de noapte.

EscapadaUrbana