Descoperă fascinanta capitală a Olandei, Amsterdam

Amsterdam este un oraș faimos pentru cele 100 de canale care se găsesc aici. Orașul este cunoscut pentru mersul pe bicicletă considerat și paradisul bicicletelor, arhitectura magnifică și bine conservată, dar și pentru atracții precum Cartierul Roșu.

Dacă ajungi în Amsterdam închiriază o bicicletă  în acest mod poți străbate micul oraș încărcat de cultură. O altă variantă de a vizita orașul este cu ajutorul unei îmbarcațiuni, prin canalele sale, dar și pe jos poți străbate fără prea mult efort.

Prima oprire poate fi la faimosul muzeu cu figuri de ceară Madame Tussauds, care iți va satisface curiozitatea de a face poze cu celebrele vedete.

Toate drumurile duc la Piața Dam, cea mai aglomerată piață din oraș. Aici se află Palatul Regal Koninklijk Palace, care nu mai aparține coroanei regale și biserica în stil gotic, Nieuwe Kerk.

Red Light District, Amsterdam
Photo by Ввласенко

Red Light Distrcit, cartierul roșul, îl poți vizita ziua dar și noaptea, aici prostituția este legală la fel și cafenelele în care poți fuma marijuana. Noaptea te poți plimba printre culorile roșii ale felinarelor. Bine de reținut, dacă la o vitrină este perdeaua trasă atunci e clar că cineva a ales.

Din Piața Dam poți continua plimbarea prin zona de shopping Nine Streets, aici sunt magazine cu brânză în toate combinațiile posibile și au mostre gratuite. Nu uita să te oprești să bei o bere locală, aici berea este la ea acasă. Sunt o mulțime de sortimente care sigur poate bucura fiecare pretențios.

Piața de flori, Amsterdam
Photo by jimderda

Dacă timpul vă mai permite puteți merge în celebra Piață de flori, primăvara te va uimi bogăția de lalele în diferite culori, iar pe tot parcursul anului poți cumpăra bulbi. Muzeul Van Gogh, aici este expusă cea mai mare colecție de tablouri și scrisori ale artistului.

În Amsterdam la fiecare pas poți vizita câte ceva, te poți opri pentru o bere sau ceva de mâncare, este un oraș plin de emoție și veselie.   

EscapadaUrbana