O zi în orașul ciocolatei: Bruges, Blegia

Orașul Bruges întrunește toate dorințele, are cafenele, șarm, multă ciocolată și arhitectură. Este înconjurat de apă, fiind numit și Veneția Nordului.

Cele 24 de ore petrecute aici te vor învăța toată istoria micului oraș. Căldura cu care ești întâmpinat chiar de la gară este copleșitoare. De aici poți alege chiar să străbați orașul cu bicicleta.

Provincial Court, Bruges, Belgia
Photo by meineresterampe

Prima oprire este Piața Centrală (Grote Markt) fațadele viu colorate sunt ideale pentru poze. Piața are o lungime de aproximativ un hectar.

În această piață se află clădirea Provincial Court, în trecut a fost Guvernul Flandei de Vest. Turnul acestei clădiri se numește Belfort și are o înălțime de 83 metri și vreo 366 de scări care te duc până în vârf.

După vizitarea pieței te poți plimba pe străduțele cochete unde vei descoperii magazine cu ciocolată, restaurante, baruri și magazine de suveniruri. Cel mai tare bar de bere este The Beer Wall, acesta are și propriul muzeu de băuturi.

Canale, Bruges, Belgia
Photo by kirkandmimi

Plimbarea cu vaporașul pe canalele orașului este indicată pentru a descoperi frumusețea locului. Lebedele sunt deja familiarizate cu vizitatorii, iar ghidul o să vă bucure cu legendele locului.

Vrei o altfel de experiență? vizitează și morile de vânt. La câțiva pași de ele găsiți Kruispoort. Aceasta este poarta de intrare în oraș. În fața porți este un canal pe care te poți plimba cu barca.

Ciocolata, Bruges, Belgia
Photo by Robert Anitei

După plimbarea pe străduțe puteți intra să vizitați și alte locuri drăguțe: Muzeul Ciocolatei și Muzeul Cartofilor prăjițiOnze Liever Vrouwkerk în această biserică se află singura sculptură a lui Michelangelo din acest oraș “Madona cu pruncul”.

Bucură-te de acest oraș frumos, romantic și mai ales cu o bogăție gastronomică.  

EscapadaUrbana