Vacanța ta de neuitat în Lisabona

Lisabona, capitala Portugaliei, care reunește soarele, apa oceanului, farmecul și istoria într-o singură vacanță.

Orașul care te invită să stai mai mult pe afară admirând soarele și minunatele peisaje oferite de ocean.

Chiar dacă nu ai foarte mult timp la dispoziție această vacanță poate fi de neuitat.

Bairro Alto, Lisabona
Photo by Pom²

Planificarea nu este foarte grea, selectezi câteva muzee precum: Museu do Oriente sau Museu Nacional do Azulejo.

Poți alege o plimbare în surpinzătoarele cartiere precum pitorescul Belem, aici este Mănăstirea Jeronimos. Fermecătorul cartier Alfama, fiind cel mai vechi loc din Lisabona este plin de clădiri istorice și restaurante cochete. Pentru a admira acest cartier împreună cu minunatul râu Tagus alege Largo das Portas do Sol.

Un obiectiv încântător care oferă o experiență captivantă este Oceanarium. Este unul dintre cele mai mari acvarii din Europa care găzduiește toate tipurile de viețuitoare marine.

Torre de Belem, Lisabona
Photo by Antonio Calado

De pe lista de obiective nu trebuie să lipsească Torre de Belem, un simbol pentru Lisabona. Acesta este situat la vărsarea râului Tagus în ocean, panorama din vârful turnului este excepțională.

Un monument catolic emblematic este statuia lui Hristos, Cristo Rei, această construcție este dedicată Preasfintei Inimi a lui Hristos.

Chiar dacă ai foarte multe de vizitat și timpul este scurt nu uita să te bucurii de plimbările prin parc. Savurează muzica tradițională și mâncarea specifică zonei. Admiră minunatele peisaje încălzite de soare.

Plaja, Lisabona, Portugalia
Photo by Singa Hitam

Poți vizita și Turnul Vasco da Gama, Grădina Botanică, Apeductul Aguas Livres. Poți face plimbări cu vaporașe și să admiri plajele.

O vacanță plăcută.

EscapadaUrbana