Cele mai frumoase plaje din Europa

Continentul european este cunoscut pentru multitudinea de plaje și pentru unele din cele mai frumoase orașe din lume, în care milioane de turiști din întreaga lume își petrec vacanțele an de an.

Pentru a vă ajuta să vă decideți unde să vă petreceți urmatoarea vacanță, am întocmit o listă cu cele mai frumoase plaje din Europa, cuprinzând plajele liniștite cu apa albastră dar și cele pentru surf de pe coasta Atlanticului.

Plaja Zlatni Rat, Croația

Plaja Zlatni Rat, Croația
Photo by Szabolcs Emich

Croația are multe plaje însă una din cele mai frumoase este plaja Zlatni Rat, o plajă cu un nisip alb aflată într-o locație protejată pe insula Brac. Acest loc este popular printre turiștii pasionați de kite surfing deoarece este ușor acesibilă cu mașina sau pe jos.

Plaja Navagio, Zakynthos, Grecia

Plaja Navagio, Zakynthos, Grecia
Photo by adamkontor

Cunoscută ca și Plaja Epavei, Navagio, este înconjurată de stânci și se poate ajunge acolo doar cu o barcă. Partea bună este ca din Porto Vromi pleacă barci din 30 in 30 de minute spre acest loc minuntat. Odată ajunși acolo veți găsi o apa albastră numai buna pentru înotat, singura problemă fiind ca aceasta destinație este destul de aglomerată cam tot timpul anului.

Plaja Cala Goloritze, Sardinia

Plaja Cala Goloritze, Sardinia
Photo by Giglio_di_mare

Aflată sub patrimoniul UNESCO, pe această plaja din Sardinia se poate ajunge doar cu barca sau făcând o plimbare de 2-3 ore printre stânci, dar merită tot efortul. Turiștii se pot distra făcând snorkeling sau pot vizita celelate plaje mai mici din zona.

Plaja Vik, Islanda

Plaja Vik, Islanda
Photo by rstefano12

Probabil cea mai cunoscută plaja cu nisip negru din lume, plaja este aflată langa orașul Vik și este înconjurată de coloane de bazalt cu înalțimi de pană la 60 de metrii. Această plaja nu este potrivită pentru înot dar turiștii se pot bucura de alte lucruri cum ar fi peșterile neexplorate sau formațiunile din piatră.

Plaja Cala Macarella, Spania

Plaja Cala Macarella, Spania
Photo by Natalia Ponceramos

Ascunsă pe insula Menorca, Cala Macarella este o plajă pitorească scăldată într-o apă cristalină ajungându-se doar cu barca. Aici turiștii se pot bucura de diverse activități cum ar fi snokerling-ul sau înotul dar și de un cocktail la barul de pe plajă.

EscapadaUrbana