Descoperă Barcelona – ghidul tău de vacanță

Barcelona capitala Catalaniei, este printre cele mai căutate destinații turistice. Datorită numeroaselor plaje cu ieșire la Marea Mediterană, a numeroaselor obiective arhitecturale și bogăției gastronomice.

Plaça de Catalunya, considerată și centrul Barcelonei este locul unde stilul vechi se împletește cu arhitectura modernă. În acesta frumoasă piață se află Mănăstirea Santa Anna.

La Rambla, Barcelona
Photo by Oh-Barcelona

La Rambla, este una dintre cele mai îndrăgite alei pietonale din Europa. Poți descoperii arhitectura romantică plimbându-te pe străduțele înguste pline de magazine.

Barri Gotic, centrul vechi al orașului, cartierul gotic caracterizat de clădirile medievale și multiplele străduțe (un adevărat labirint). În acest cartier au trăit și lucrat celebrii Picasso și  Juan Miro.

La Pedrera reprezintă arhitectura avangardistă, este celebra creație a lui Antonio Gaudi. Fațada cu linii ondulate și balcoanele asemănătoare cu niște plante te poartă într-o atmosferă de basm.

Casa Batllo, Barcelona
Photo by Bernard Gagnon

Casa Batllo este cea mai reprezentativă clădire modernistă din Barcelona, creație a lui Gaudi. Fațadele uimitoare sunt ornamentate cu mozaic viu colorat. Gaudi a evitat folosirea liniilor drepte cu desăvârșire.

Sagrada Família, celebra operă a maestrului Antonio Gaudi, descrisă de acesta ca fiind “lucrarea care este în mâinile lui Dumnezeu și voința poporului”. Fațada impresionează prin scena Nașterii, interiorul inspiră eleganță datorită luminii care pătrunde prin vitraliile  colorate.

Sagrada Família, Barcelona
Photo by SecondNews

Pentru pasionații de fotbal este obligatorie vizitarea Camp Nou. Cel mai renumit stadion din Barcelona și cel mai mare stadion de fotbal din Europa. Are o capacitate de 98.787 de locuri și este terenul gazdă al echipei FC Barcelona.

Dacă timpul vă permite, faceți pauze scurte pentru a degusta din bunătățile locale, iar seara relaxați-vă într-o piață înconjurați de grupuri de localnici.

Mai puteți vizita de asemenea: Parcul Guel, Poseo de Gracia, Muzeul Pablo Piccaso, Montjuic și multe altele.

Merită vizitate și minunatele plaje cu peisaje pitorești și o atmosferă relaxantă.

EscapadaUrbana