Ce să vizitezi în Paris, Franța

Parisul este vizitat anual de peste 30 milioane de oameni, capitala și cel mai mare oraș din Franța. Acesta este plin de romantism, șarm, atracții turistice și istorice.

Două zile petrecute în acest oraș poți vizita marile capodopere dar te poți și relaxa la cochetele localuri specifice.

Arcul de Triumf, Paris
Photo by Ian Kelsall

Arcul de Triumf

Acesta este unul dintre cele mai importante simboluri ale Franței ce nu trebuie ratat. Construit ca un omagiu adus împăratului Napoleon, acesta a fost construit pe rămășițele unui soldat necunoscut decedat în Primul Război Mondial.

Este al doilea arc de triumf ca mărime din lume, măsoară 49.5 m înălțime, 45m lățime, 22m adâncime.  De pe acesta poți admira minunatul Bulevard Champs Elysees.

 

Bulevardul Champ Elysees

Numit de parizieni “La plus belle avenue du monde”-cel mai frumos bulevard din lume. Este reprezentat de trotuare largi din granit, cu o lungime de 2km și o lățime de 80m. Și-a căpătat renumele internațional pe la începutul secolului 20 datorita magazinelor și hotelurilor de lux.

Turnul Eiffel, Paris
Photo by nkoks

Turnul Eiffel

Este unul dintre cele mai vizitate și recunoscute obiective turistice, se aproximează circa 7 milioane de turiști anuali. A fost construit pentru Expoziția Universală de la Paris din anul 1889, realizat de un cunoscut arhitect, inginer și expert în prelucrarea metalelor Alexandre-Gustave Eiffel.

În vârful turnului accesul se face cu doua lifturi, la primul etaj puteți vedea lucruri legate de istoria turnului, puteți lua masa la unul dintre restaurante sau cumpăra suveniruri. Priveliștea este magnifică iar noaptea acesta este luminat de miile de luminițe care îl îmbracă.

 

Basilica Sacre Coeur

Este o basilica romano-catolică, construcția a început în anul 1875 și a fost finalizată în anul 1914. Clădirea se afla în cel mai înalt punct din oraș, este închinată inimii sacre a lui Iisus. Basilica Scre Coeur este un popular și emblematic obiectiv turistic al Parisului.

 

Muzeul Luvru, Paris
Photo by Uriel Soberanes

Muzeul Luvru

Muzeul este găzduit de palatul Luvre, este cel mai vizitat muzeu de artă din lume, în cadrul acestuia sunt expuse în jur de 35000 de obiecte de artă. Acesta este împărțit în 8 categorii distincte, aici poate fi găsită capodopera lui Leonardo da Vinci, Mona Lisa.

Pentru al vizita în întregime trebuie să alocați cel puțin 6 ore, la intrare o să primiți și hărți cu cele 8 categorii.

EscapadaUrbana