Lista celor mai vizitate Mănăstiri din Bucovina

Mănăstirea Moldovița a fost construită de Alexandru cel Bun, dar datorită alunecărilor de teren s-a prăbușit. Ruinele acesteia se pot vedea și astăzi. La numai 500 metri de ruinele bisericii, Petru Rareș (fiul lui Ștefan Cel Mare), în anul 1532 a construit o noua biserică. Acesta este înconjurată cu ziduri puternice de apărare. A intrat în Patrimoniul Mondial UNESCO din anul 1993.

Mănăstirea Moldovița
Photo by Alex Moise

Mănăstirea Sucevița: numită de Paul Henry, cercetător de artă francez “testamentul artei moldovenești”. A fost construită la sfârșitul sec. XVI-lea de familia Movilă. Este cea mai mare mănăstire din nordul Moldovei cu frescă pictată în exterior. Aceasta impresionează la exterior cu scena “Scara virtuților” inspirată din scrierile sfântului Ioan Scărarul.

Manastirea Sucevita
Photo by Alex Moise

Mănăstirea Voroneț numită și “Capela Sixtină a Estului”. A fost ctitorită de domnitorul Ștefan cel Mare, în anul 1488, construcția a durat trei luni și trei săptămâni. Vestitul albastru de Voroneț se datorează mitropolitului Grigore Roșca care a dispus realizarea picturii exterioare, capodoperă a culturii mondiale. Pe peretele exterior al mănăstirii  este pictată Scena Judecății de Apoi.

Manastirea Voronet
Photo by gavia26210

Mănăstirea Putna este prima biserică zidită de Ștefan Cel Mare. Legenda spune că pentru a alege locul construcției, voievodul a tras cu arcul dintr-un vârf de munte. În locul unde a căzut săgeata este construită mănăstirea. Aici se află și mormântul domnitorului Moldovei, Ștefan Cel Mare.

Manastirea Putna
Photo by Geboiu Dumitru Mihai

Andreea