Tivoli- antic, misterios, impunător

Tivoli este un oraș și comună din Provincia Roma, Italia. Cu o istorie fascinantă care a dăruit orașului atracții turistice pline de mister și artă.

Tivoli
Photo by Adrian Pingstone

Villa Adriana cea mai mare vilă care a aparținut vreodată unui împărat roman. Cel mai important palat rămas în urma împăratului Adrian. Vila reflectă îndemânarea și inovația arhitecturală a proprietarului. Astăzi se prezintă ca un parc imens de peste 80 de hectare, unde pot fi găsite marile ruine romane, stațiuni balneare și ferme din secolul al XVIII-lea.

Villa Adriana
Photo by: Camelia.boban

Villa Gregoriana este de fapt un parc frumos și fascinant. Înconjurat de verdeață, la poalele acropolei. În partea de sus puteți admira două temple din secolul III-II. a.C. Apoi puteți coborî până ajungeți la „cascada mare” care derivă din devierea lui Aniene.
Prezența unor situații de urgență arheologice, vestigii de diverse eră, elemente naturale excepționale, peșteri și vederi panoramice îl fac un parc de mare valoare ecologică, istorică și artistică.

Villa Gregoriana
Photo by: Lalupa

Villa d’Este, cunoscută în  special pentru grădina sa, realizată în 1550 de către Cardinalul Ippolito II d’Este. Fascinează prin concentrația extraordinară de fântâni, grote și jocuri de apă care lasă vizitatorul fără cuvinte.

Villa d'Este
Photo by Andreea Negura

Înainte de a pleca nu uitați să faceți o mică plimbare pe străduțele pline de șarm și mister ale orașului. Vă puteți opri pentru o cafea sau pizza într-un restaurant mic și cochet.

Tivoli
Photo by Andreea Negura
Andreea