Top 5 cele mai frumoase cascade din Europa

Europa este un continent plin de atracții și oaze de liniște și relaxare. În vizită prin Europa o să descoperim cascade impunătoare, locuri încărcate de frumusețe care așteaptă vizitate, mai jos am întocmit o listă cu 5 cascade impresionante.

Cascada Bigăr – România

Cascada Bigar
Photo by Ion George

Situată în munții Aninei, acesta fiind denumită cea mai neobișnuită cascada din lume. Roca îmbrăcată de o plapumă de mușchi verzi strălucitori și apa despicându-se în sute de curenți mai mici, curgând în râul de mai jos fascinează privirile curioșilor. Apa creează un efect de voal strălucitor în jurul pietrei.

Cascada Terme di Saturnia – Italia

Cascada Italia
Photo by niroflix

Este un grup de izvoare termale cu apă sulfuroasă situate în Manciano, în provincia Grosseto, nu departe de orașul balnear Saturnia. Apele Terme di Saturnia curg la o temperatură de 37,5 ° și au o capacitate de 800 de litri pe secundă, ceea ce garantează o schimbare completă a băi termale la fiecare patru ore. O baie calda și relaxantă în mijlocul naturii, nimic nu poate fi mai frumos.

Cascada Rinului – Elveția

Situată la patru kilometri de orașul Schaffhause, Cascada Rinului este a doua cascadă din Europa ca mărime. O experiență unică o reprezintă poteca amenajată în treptele stâncii, aducând turiștii până sub învolburata cascadă. Datorită sistemului special de iluminat, pe timp de noapte cascada capătă o imagine de poveste.

Cascada Gullfoss – Islanda

cascada Gullfoss
Photo by Sian

Numita și “cascada de aur” este formată pe râul Hvita, alimentat de unul dintre cei mai mari ghețari ai țării Lángjökull. Atunci cand soarele învăluie cascada în raze aurii, sunt sanse mari ca fascinante curcubee să-și facă apariția din apele acesteia. Părți din Gullfoss îngheață în luna decembrie, formând o lume de poveste.

Cascada Krka – Croația

cascada Krka
Photo by Hotice Hsu

Înotul în Parcul Național Krka chiar lângă căderile frumoase, în cascadă este popular atât pentru localnici, cât și pentru turiști. Skradinski Buk Falls este, de fapt, una dintre cele mai cunoscute atracții turistice din Croația și este cu siguranță o priveliște de văzut, curgerile sunt o colecție de aproape douăzeci de căderi separate. Una dintre cele mai bune modalități de a ieși și de a vedea alte colecții de căderi este de a organiza un tur cu barca de-a lungul râului.

Andreea